Elgondolkoztatok valaha már azon, hogy vajon létezik-e 100% egészség?

Kíváncsi lennék, hogy közületek ki az, aki ki tudja, vagy ki meri magabiztosan kijelenteni magáról, hogy 100%-ban egészséges? Hogy mindig jól érzi magát, fitt, energikus, tökéletes a látása, a hallása, nem fáj sehol, egészségesek, épek a fogai, szép a bőre, a haja, jól alszik, bármit megehet következmények nélkül..... és még sorolhatnám....

Olyan van, hogy közelít a 100%-hoz, de hogy kerek 100%? (várom a jelentkezőket :D )

Tehát mindig van mit "tennünk" magunkkal, mindig van egy (vagy több) egészségügyi kihívás, amin dolgoznunk kell......

Magamon is tapasztalom ezt :D ..... ma már többet kell foglalkoznom a bőrömmel, a hajammal, jönnek az első ráncok, érzem, hogy több vitamint kell szednem, több vizet innom......, már nem ehetek meg mindent következmények nélkül, mint régen :Dtöbbet járok fogorvoshoz...... kihívások, kihívások és újabb kihívások...... mindenkinek megpróbáltatás egy egészségügyi probléma, egy nehézség, merthogy időbe pénzbe, energiába kerül, hogy rendbehozzuk azt, hogy újra közelítsünk a 100 %-hoz! és ezekből vagy van elég, vagy nincs :(

És itt van ez a szemtelen IDŐ!!! az öregedés.......

Egy bizonyos kor felett már halmozottan jönnek ezek a "kihívások"!

A szervezetünkből folyamatosan ürülnek ki a vitaminok, az ásványi anyagok, nyomelemek.....

Kezd elfogyni az enzimkészletünk, a Q10 raktáraink apadnak és a testünk ezt már nem is képes újratermelni, mert hát már nem vagyunk 20 évesek...

Tudtátok azt, hogy 20-25 évtől már nem képződik annyi kollagén bennünk?

És azt, hogy a KOLLAGÉN A TEST LEGFONTOSABB FEHÉRJÉJE?

A test ragasztójának is hívják, mert összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat..........


A szervezetben és a bőrben pusztító leépülési folyamatot okoz a kollagén hiánya.....Számos tanulmány kimutatta, hogy az a személy, aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30 % - át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő. A kollagén termelődésének csökkenésével a bőr kevesebb vizet raktároz, és megjelennek az első ráncok.

A szem teste matt lesz, az izmok feszessége csökken, a bőr elvékonyodik, és törékennyé válik, szárazsága fokozódik, a bőr rugalmasságának csökkenését apró ráncocskák formájában érzékeljük. Kialakulnak különböző bőrbetegségek és bőrelváltozások, esetenként bőrallergiák. Változik a bőrszín, vörös majd egyre sötétedő barna foltok jelennek meg a bőr felszínén, az anyajegyek könnyebben elfertőződhetnek. Mivel csökken a bőr feszessége, és a kötőszövetek meglazulnak, a ráncosodásért is elsősorban a kollagén öregedése "kiszáradása" tehető felelőssé. És hát az a fránya cellulitisz is ennek köszönhető!

Az öregedés első jelei nemcsak a bőr szintjén érzékelhetőek. Minden aktivitás, amit eddig könnyedén végeztünk, (futás, hajolás, lépcsőzés…stb) hirtelen fájdalmassá válik. Ez annak köszönhető, hogy a kollagén hiány következében legyengül a csontszerkezet, az izmok, inak és ízületek szövetei elernyednek. Egyszóval érezzük, hogy az öregedés folyamata elkezdődött.

És a legtöbb betegség, mint a porckopás, ízületi gyulladás, szembetegségek, íngyulladás is ennek köszönhető! hogy nincs belőle elég!

Nem beszélve arról, hogy a szépségünkre is kihat, és hahó férfiak, a horkolás is ennek tudható be, mivel a kollagénhiány kötőszöveti gyengeséget okoz, ezért a lágy szájpad veszít a rugalmasságából és így alakul ki a a közismerten kellemetlen kórkép!

Szerencsére ma már megfelelően tudjuk pótolni a kollagénhiányt, testünkben ahhoz, hogy a kellemetlen tüneteket orvosoljuk, vagy elkerüljük.....

Nyilván kell az életmódváltás is, megfelelő személyre szabott, vitamindús étkezés, a torna, a mozgás..... de kell a kollagén is! szükséges, ha lényegre törő változásokat szeretnénk elérni az állapotunkban!

Kollagént bevihetünk élelmiszerekkel is és kollagén tartalmú étrendkiegészítővel is, vagy ezeknek az együttes alkalmazásával! utóbbi a legjobb és legdrasztikusabb eredményt adja!

Kerüljön az asztalotokra vasárnaponként (de akár mindennap) hosszan főzött csontleves, egyszer-egyszer kocsonya is!

Ide sorolhatnám még a cubákos, porcogós köröm vagy csirkelábpörköltet!

Viszont ezekből napi szinten meg kellene ennünk 10-15 tál ételt, hogy eleget bevigyünk a szervezetünkbe!

Ezért más forrásokból is pótolnunk kell a kollagént. És nem mindegy hogy milyen minőségből..... ezt egy következő posztomban részletezem, de annyit elárulok, hogy a hirdolizáltak a legjobbak, leghatékonyabbak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Reumás fájdalmak kezelése természetes módon

Rosacea, arcpír? Itt a megoldás

9+1 Ok, hogy miért indítsuk a reggelt mézes-citromos meleg vízzel