9+1 Ok, hogy miért indítsuk a reggelt mézes-citromos meleg vízzel


1. Javítja az emésztést

Azonnali lendületet ad az emésztés számára. Serkentik a máj és az epe működését, valamint felgyorsítják a méreganyagok tisztulását a sejtekben. A méz pedig antibakteriális hatásának révén véd a fertőzésekkel szemben, segíti a bél nyálkahártyájának zavartalan működését.

2. Tisztítja a vastagbelet

Az emésztésre gyakorolt hatása miatt egyértelmű, hogy a végbélben is végez tisztító munkát. Védik a bél falát, segítenek az elhalt baktériumok ürítésében. Gondoljuk át a folyamatot: a tápanyagokat a gyomor feldolgozza hibátlanul, a vastagbél pedig kiüríti maradéktalanul.

3. Segíti a székrekedést

Ha ilyen problémával küzdünk azonnali orvosságként funkcionál az ital. Pozitívumként szóljon, hogy a tabletták és hashajtók mellékhatásával szemben nem okoz kiszáradást, ugyanis amellett, hogy kitisztít, belülről hidratál is.

4. Tisztítja a nyirokrendszert

Az orvostudomány szerint a leggyakoribb nyirokrendszeri probléma okozója a folyadékhiány. Ha fáradtságot, levertséget, stresszt, székrekedést, alvászavart, mentális problémákat vagy vérnyomás ingadozást észlel, az ön orvossága ez az ital. Kiváló immun javító csodaszer.

5. Jó hangulatot és energiát kölcsönöz

Ez a keverék csodát tehet a lélekkel is. A méz úgy hat, mint egy azonnali energia bomba, a víz friss vért juttat az agyba, a citrom pedig aktiválja az enzimeket a gyomorban.


6. Remek vízhajtó

A méz kiváló antibakteriális szer, citrommal és vízzel keverve pedig kiváló vízhajtóként működik, tisztítja a húgyutakat. Erre pedig nem csak a fogyásban van szükség, hanem az egészségünk megőrzésének szempontjából sem szabad az utolsó helyre tenni.

7. Friss leheletet kölcsönöz

Ez a csodálatos kombinált ital segít a szájban megbújt baktériumokat megölni, a nyelven megrakódó kártevőkre pedig ellenszerként hat.

8. Segít a fogyásban

Eltekintve a gyomorban végzett tisztító munkától az ital képes jótékonyan hatni a fogyókúrára is. olyan lúgos állapotot hoz létre ugyanis, ami beindítja az emésztést és a méreganyagok eltávozását.

9. Helyreállítja a bőrt

A szervezetben végzett tisztító akción kívül megtisztítja a vérben a vérsejteket, egyfajta erős tisztítószerként hat. A pigmentfoltokat, a májfoltokat képes belülről gyógyítani, így az évek óta tartó harc véget érhet.

+1. Turbó lökést ad az immunrendszernek

A C-vitamin az immunrendszer kerozinja, és a citrom tele van vele. Amikor stresszesek vagyunk, elsőként a C-vitamin szintünk kezd el zuhanni, ezért a szakértők extra C-vitamin bevitelt javasolnak azokon a napokon, amikor a stressznek fokozottan ki vagyunk téve.

ELKÉSZÍTÉS:

3dl langyos vízhez csavarjuk hozzá egy fél citrom levét. Egy teáskanál mézet keverjünk hozzá. Kezdjük ezzel a napot, éhgyomorra fogyasszuk. Napközben is bármikor ihatunk belőle egy repetát, ha van kedvünk hozzá. Ezzel a napi vízszükségletünket is szinten tarthatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Reumás fájdalmak kezelése természetes módon

Rosacea, arcpír? Itt a megoldás