Ekcéma kezelése természetes módon

Az ekcéma a bőr egyfajta felszínes gyulladása, különböző fajtái léteznek. Okozhat hólyagokat, bőrpírt, duzzanatot, hámlást és legtöbbször kínzó viszketéssel jár. Leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz, másnéven idült bőrgyulladás, ami egy örökletes bőrbetegség. Az ekcéma főleg az arc, a fejbőr, a kéz, a könyök és a térdhajlat területein fordulhat elő. Az ekcéma egy nagyon kellemetlen örökletes bőrbetegség, viszont nem fertőző, nem adható át másnak. Mint egyéb betegségek kialakulásánál, ebben az esetben is igaz, hogy ha ekcéma jelenik meg bőrünkön, azzal szervezetünk próbál jelezni felénk, hogy valami nincs rendben odabent. Összefügg közvetlen környezetünkkel, mosakodási szokásainkkal, de bélflóránk állapotával is – tehát az is lehetséges, hogy étkezési szokásainkon kell sürgősen változtatnunk – de száraz bőrűek, szénanáthások, allergiások, asztmások között is nagyobb az ekcéma előfordulásának esélye.






Kiváltó okai lehetnek tehát belső allergének (a hús, a dió, a mogyoró, a tej, a tejtermékek, a fűszerek, az eper, a kivi, a citrusfélék, a tojás, stb.), vagy külső allergének (pl.: mosópor, öblítő, poratka, állatszőr, pollen, penészgomba, háztartási vegyszerek, szappan, spray, parfüm, stb.) is. A kiszáradt bőr sokszor nem tudja megvédeni az alsóbb bőrrétegeket és a szervezetet a fertőzéstől. A szakértők nem tudják pontosan, de úgy vélik, az ekcéma kialakulását számos dolog befolyásolhatja: genetika, környezeti hatások, bőr tényezőinek függvénye, étkezési szokásaink, de a gyenge immunrendszer is okozhatja a bőr gyulladását, még néha abban az esetben is, ha nincs fertőzés, ami ellen harcolnia kéne.

Ekcéma ellen természetesen - gyógynövényes balzsammal! Tapasztalatok szerint az egyik legjobb fegyver ekcéma ellen az Arany Menta Balzsam!

Tipp: Kalcium-magnézium-cink, 1000mg-os C-vitamin tablettával és Hialuronsav és Kollagén kapszulával felgyorsítható a gyógyulás!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Reumás fájdalmak kezelése természetes módon

Rosacea, arcpír? Itt a megoldás

9+1 Ok, hogy miért indítsuk a reggelt mézes-citromos meleg vízzel